[PROMJENE] SENIORI U 2.HRL-SJEVER, KADETI U 1.HKRL

5 ruj

Na sastanku Upravnog odbora Hrvatskog rukometnog saveza od 25. kolovoza uz niz promjena u sustavu natjecanja donesene su i iznimno važne odluke za naš klub. Od uvođenja novog informacijskog sustava do kompletne promjene sustava natjecanja u Mlađim dobnim skupinama.

Od važnih odluka za naš klub valja istaknuti da se odlukom Upravnog odbora RK Koprivnica vraća u 2.HRL-Sjever. Obrazloženje za takvu odluku leži u tome da je u posljednjoj regularnoj sezoni naš klub bio član 2.HRL-Sjever a kako je došlo do odustajanja RK Zagorice liga se trebala popuniti do propisanog broja klubova. Posljednji nastup u 2.HRL bio je gorkog okusa, pa je klub odlučio ove godine nadopuniti sastav seniora. Nakon odigranog dvogodišnjeg ciklusa kadetske lige u Ludbregu uz koju su skupili i pristojnu minutažu u 2.HRL, vraćaju se naši igrači rođeni 2002/2003 godine. To su Fran Friščić (lijevo krilo), Kristofor Mažar (srednji vanjski), Dino Milošević (lijevi vanjski), Filip Špoljar (pivot) i Noel Ujlaki (vratar). Uz navedenu petorku klubu se pridružio igrač s velikim iskustvom koji je već nastupao u dresu RK Koprivnice. Radi se o Marku Peteku iz Čakovca koji igra na poziciji srednjeg vanjskog. U toku su pregovori s još jednim iskusnim igračem ali o tome više nakon službene potvrde.

Također iznimno bitna odluka je promjena sustava natjecanja mlađih dobnih skupina gdje se sadašnja natjecanja u parnim godištima i dvogodišnjim ciklusima ukidaju te se formira novi sustav natjecanja godinu za godinom. Tako će kadeti ove godine nastupiti u kategoriji U17 (2003/2004 godište), mlađi kadeti nastupaju u kategoriji U15 (2005/2006 godište), Dječaci A u kategoriji U13 (2007/2008 godište) te Dječaci B u kategoriji U11 (2009/2010 godište). Dječaci rođeni 2011 i 2012 godine spadaju u kategorije U9 i U8 te će se natjecati u mini-rukometu.

Jedinstvena kadetska liga tom je odlukom ukinuta te je formirana kadetska liga podijeljena u četiri regije. Naš kadeti tako će sljedeće sezone nastupiti u Regiji 4 koja obuhvaća Sjever-Istok odnosno županije: Koprivničko-Križevačku, Varaždinsku, Međimursku, Bjelovarsko-Bilogorsku, Virovitičko-Podravsku, Požeško-Slavonsku, Brodsko-Posavsku, Osječko-Baranjsku i Vukovarsko-Srijemsku. Ostale kategorije dječaka nastupaju u dosadašnjim regijama.

Kad sve zbrojimo, ostvarili smo plasman u željenu 2.HRL-Sjever, te imamo u svim mlađim dobnim skupinama ekipe u natjecanju. Na nama je sad opravdati uloženo povjerenje te ostvariti zadovoljavajući plasman u 2.HRL-Sjever. Cilj kluba nije borba za opstanak već stabilizacija u plasmanu druge lige. Uz navedena nova lica kao i postojeći seniorski kadar smatramo da je cilj ostvariv. Na mlađim generacijama je da se prilagode novom sustavu natjecanja gdje je svake godine jedno godište izlazno te će zbog toga biti dosta rotacija igrača po generacijama. Gledajući broj igrača u školi rukometa za naš klub to ne predstavlja nikakav problem već upravo suprotno. Od novog sustava očekujemo još veći napredak još većeg broja dječaka, pogotovo neparnog godišta.