[TURNIR] BRAĆA ĐELEKOVČAN – 2019

5 ruj

Naši dugogodišnji i istaknuti članovi/igrači bili su braća Dario i Ivica Đelekovčan koji su tragično stradali 2009. godine u prometnoj nesreći. U znak poštovanja i sjećanja na svoje poginule članove, klub svake godine organizira rukometni turnir za mlađe dobne uzraste. S obzirom na 10-godišnjicu, turnir se održao  31. kolovoza i 01. rujna 2019.g. u dvorani Gimnazije „Fran Galović“ i dvorani Srednje škole Koprivnica, gdje smo ugostili oko 300-tinjak sudionika uz mnoštvo gledatelja. Ove godine turnir se održavao pod pokroviteljstvom Središnjeg državnog ureda za šport Republike Hrvatske, koji je prepoznao značajnost ovog projekta.

Na turniru je u dva dana nastupilo 16 muških ekipa iz cijele Hrvatske (Trsat, Valpovo, Nexe, Viro-Virovitica, Bedekovčina, Medveščak, Varaždin, Čakovec, Ludbreg, Vidovec) kao i Slovenije (Jeruzalem-Ormož,  Ptuj), Mađarske (Csurgoii KK) i Bosne i Hercegovine (Borac Banja Luka) dok je RK Koprivnica-NOA nastupila s dvije ekipe (2004 i 2006 godište).


Na turniru su odigrane 42 utakmice, postignut je 1281 pogodak a konačni poredak ekipa slijedi kako je objavljeno u SLUŽBENOM BILTENU TURNIRA:

  1. Rk TRSAT – Rijeka (HRV)
  2. Rk VARAŽDIN – Varaždin (HRV)
  3. Rk VALPOVKA – Valpovo (HRV)
  4. Rk BORAC m:tel – Banja Luka (BiH)
  5. Rk NEXE – Našice (HRV)
  6. Rk BEDEKOVČINA – Bedekovčina (HRV)
  7. Mrk ČAKOVEC – Čakovec (HRV)
  8. Rk KOPRIVNICA-NOA – Koprivnica (HRV)
  9. CSURGOI KK – Csurgoi (HUN)
  10. Rk VIRO-VIROVITICA – Virovitica (HRV)
  11. Rk JERUZALEM-ORMOŽ – Ormož (SLO)
  12. Rk DRAVA – Ptuj (SLO)
  13. Rk Koprivnica-NOA ’06 – Koprivnica (HRV)
  14. Rk LUDBREG – Ludbreg (HRV)
  15. Mrk VIDOVEC – Vidovec (HRV)
  16. Rk MEDVEŠČAK – Zagreb (HRV)–(nedolazak)

Najbolja sedmorka turnira:
Lijevo krilo – Rk Valpovka – Dominik Liščić
Vanjski – Rk Valpovka – Matija Bajer
Vanjski – Rk Varaždin – Domagoj Jurišak
Vanjski – Rk Trsat – Igor Đurić
Desno krilo – Rk Trsat – Toni Živković
Pivot – Rk Trsat – David Mikuličić
Vratar – Rk Varaždin – Tin Herceg

Najbolji pojedinci turnira:
Strijelac – Rk Koprivnica-NOA – Vjekoslav Evačić – 29 pogodaka
Vratar – Rk Varaždin – Tin Herceg
Igrač – Rk Trsat – Toni Živković

Nagrade najboljim ekipama i igračima uručili su Gradonačelnik Mišel Jakšić, Zamjenik župana Ratimir Ljubić i 11-godišnji Nikola Đelekovčan (sin Ivice Đelekovčana), a direktor marketinga tvrtke Hanagar 18 – Mario Pintar uručio je prigodne poklone. Zahvaljujemo se svim ekipama na odazivu na turnir.

Moramo istaknuti da smo na turniru u suradnji s Gradskim društvom Crvenog Križa Koprivnica odradili za sudionike turnira radionicu i edukaciju o pružanju pomoći i samo-pomoći kod sportskih ozljeda koje nažalost u rukometu nisu rijetke. Također posjetili su nas i sudionici Special Power League (rukometna liga za osobe s poteškoćama u razvoju) koji u istoj nastupaju pod imenom našeg kluba. Planirano je bilo da i oni prezentacijski nastupe na turniru ali nažalost nisu bili u mogućnosti.

Na kraju ostaje nam da se zahvalimo svima koji su nam na bilo koji način pomogli u organizaciji ovog za nas iznimno značajnog događaja. Niže navedeni poredak je formiran abecednim redom:
Baltazar d.o.o., Cvjećarnica Ruža, DTS Grafičke usluge, Đelekovčan Damir, Grad Koprivnica,  Gradsko društvo Crvenog Križa Koprivnica, Hangar 18, Ivačić Damir, K.I.G. Transporti, Koprivničko-Križevačka Županija, Krofl Tomislav, KTF Tahotrans, Pink Panter, Podravka d.d., Premec Zdravko, Rukometni Savez Koprivničko-Križevačke Županije, Santos, Središnji državni ured za šport, Šatori Dragec Barać, Zajednica sportskih udruga Grada Koprivnice, Zajednica sportova Koprivničko-križevačke županije, kao i svi vrijedni volonteri, roditelji i članovi kluba koji su se potrudili kako bi sve bilo u najboljem redu.
Zahvaljujemo se i svim medijima koji svojim objavama i pisanjima popratili ovaj događaj.

Vidimo se sljedeće godine…

P.S.
FACEBOOK FOTOGALERIJA