[PROJEKTI] SPORTSKA UDRUGA VELIKO SRCE I RK KOPRIVNICA-NOA

15 velj

U srijedu smo posjetili trening Sportske udruge Veliko Srce gdje smo im darovali dresove za potrebe zajedničkog projekta Special Power League, te provjerili kako napreduju pripreme. Izrazi lica s velikim osmjesima govore da su pripreme pod stručnim vodstvom Silvije Kovač i Igora Stubičara, odlične.

SU Veliko Srce i RK Koprivnica-NOA zajedno sudjeluju u navedenom i niže opisanom projektu te se aktivno pripremaju za predstojeće turnire u sklopu istog. Turniri se održavaju u gradovima sudionika a u Koprivnici će se održati u rujnu u sklopu memorijalnog međunarodnog turnira Braća Đelekovčan.

Projekt „Special Power League“ pokrenut je na inicijativu Akademije za zdravo življenje – Health Life Academy, a pridružili su se HNS, HRS, Zaklada Mateo Kovačić, Udruga SILab, Pula, Zagreb, Osijek te nogometni i rukometni klubovi iz Hrvatske. Projekt je pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Kolinde Grabar Kitarović.
Projekt je prvobitno zamišljen kao liga klubova koji će svaki put igrati turnire u drugom gradu, u prvoj godini projekta do definicija, stabilizacije i uspostave sekcija koje će redovito trenirati dva puta tjedno. Svaki klub ima za cilj uspostaviti sekciju za djecu s teškoćama u razvoju u kojoj će treneri kluba započeti treninge uz pomoć stručnih suradnika. Napisat će se nogometni i rukometni priručnik za rad s djecom s teškoćama u razvoju, zajedno s partnerima iz centara za obrazovanje i osposobljavanje i vanjskim stručnjacima koji već imaju iskustva u radu s djecom s teškoćama u razvoju. Poslijediplomski planski razvoj sekcija unutar drugih klubova također bi doveo do stvaranja lige i proširenja projekta na sve zainteresirane klubove.
Projekt je otvoren svim područjima i razinama težine koji će širiti ideju zajedničkog sporta i obratiti pozornost na zajedničke aktivnosti zdrave djece s djecom s teškoćama u razvoju, djece s lošim imovinskim stanjem i djece bez roditeljske skrbi.