[IZVJEŠTAJ] SENIORI UPISALI PORAZ OD NEPORAŽENOG VARAŽDINA, DJEČACI “A” ODLIČNI U MAĐARSKOJ

24 lis

PRVENSTVENA  UTAKMICA 2.HRL-e SJEVER

6.kolo:  RK VARAŽDIN 1930-2 : RK KOPRIVNICA  NOA 27:22 (13:4)

Varaždin – Arena Varaždin. Gledatelja: 45. Suci: J.Kuhar i D.Prelčec. Nadzornik: B.Čačić.

RK Varaždin 1930-2: Baranašić, Vargek, Vojnović 2, Divjak 2, Car 2, Puček 2, Budinski 6/2, Artić 6, Kranjec, Vresk, Tači 2, Murk, Kaštelan 5. Trener: Vladimir Malner.
RK Koprivnica  NOA: Mandić, Vučković, Dujaković 1, Vlašić, L.Peričić, Karlović 1/1, B.Peričić 1, Kovačić 2, Peić, Lazar 4, Požgaj 6, Udovičić 5, Bočkaj, Žarić 1, Ivačić 1, Baronić.  Trener:Branko Krajačić.

Sedmerci: RK Varaždin 1930-2 3/2. RK Koprivnica NOA: 1/1.
Isključenja:  RK Varaždin 1930-2 (6 min.): Vargek i Kaštelan 2+2. RK Koprivnica NOA (6min.): Dujaković, Kovačić, Lazar.

Gostovanjem u Varaždinu, rukometaši Koprivnice NOA zaključili su teži dio rasporeda utakmica a u kojem su za protivnike imali uglavnom ekipe iz gornjeg dijela tablice. Očekivano su izgubili a može se reći i prihvatljivom razlikom. Netko će reći mogli smo i bolje ali treba biti pošten i priznati da je druga ekipa Varaždina 1930 bolja i kvalitetnija. Uostalom i njihov rezultat to i pokazuje jer su u prvih šest kola upisali pet pobjeda i jedan neodlučen ishod. Koprivnički rukometaši loše su otvorili utakmicu, stvorili su dosta prilika za šut ali sa mnogo promašaja a uzrok je bio domaći vratar Baranašić. Što nismo promašili on je pohvatao i bio je ne rješiva enigma. Takvom igrom stečena je velika razlika a do kraja prvog dijela iznosila je devet pogodaka u korist domaće ekipe. Drugi dio domaćin ostavlja na klupi dvojicu igrača (vratara i desnog vanjskog), a rukometaši Koprivnice NOA dolaze do daha i polako smanjuju razliku. Konačnih 27:22 rezultat je s kojim moramo biti zadovoljni jer po prikazanom ne možemo više ni očekivati. Za bolji rezultat nedostaje nam veći doprinos starijih i iskusnijih igrača a razlog tome je nemogućnost treniranja zbog privatnih obveza. Slijedeće utakmice trebale bi pokazati, pripadamo li ovom rangu natjecanja jer se susrećemo s ekipama koje su rezultatski loše startale kao i mi. Prva set lopta već je u subotu u 20:00 sati a ugostit ćemo susjede iz Ludbrega koji su bez osvojenog boda.

Trener: Branko Krajačić

 


DJEČACI “A” (2006/2007) NASTUPILI NA ODLIČNOM “ARANY CUP 2018” TURNIRU U MAĐARSKOJ

Od 19.-21.10.2018. održavao se međunarodni rukometni turnir u Mađarskoj u mjestu Szentgotthárd. Natjecanje je bilo u četiri godišta, a naši dječaci su nastupili u 2006. i 2007. godištu. Obje ekipe ostvarile su odličan rezultat te svojim karakterom i ponašanjem na najbolji način prezentirali koprivničku školu rukometa. Ekipa 2006. godišta došla je do 1/4 finala gdje je izgubila od ekipe Trsata te u ukupnom poretku osvojila 5. mjesto u konkurenciji od 20 ekipa iz Mađarske, Austrije, Slovenije i Hrvatake. Ekipi 2007. godišta zbog nedostatka par igrača dodana je nekolicina iz 2006. godišta te je zbog toga morala nastupati izvan konkurencije. Bez obzira na to ostvarili su odličan uspjeh od četiri pobjede i jednog poraza. Tokom cijelog turnira obje ekipe upisale su samo jedan poraz, prikazali su veliku borbenost i zajedništvo koje nam svima daje još više motiva za dalje.

Treneri: I.Stubičar i T.Kušenić