[TURNIR] 12. MEMORIJALNI TURNIR BRAĆA ĐELEKOVČAN – 2021

7 ruj

Kao i svake godine, prvog vikenda u mjesecu rujnu, 04. i 05. rujna (subota i nedjelja) organizirali smo memorijalni turnir za dječake BRAĆA ĐELEKOVČAN. Naši dugogodišnji i istaknuti članovi/igrači bili su braća Dario i Ivica Đelekovčan koji su tragično stradali 2009. godine u prometnoj nesreći. U znak poštovanja i sjećanja na svoje poginule članove, klub svake godine organizira rukometni turnir za mlađe dobne uzraste. Ove godine na turniru su nastupili dječaci kategorije U15 (rođeni 2006. i mlađi) i kategorije U13 (rođeni 2008. i mlađi). Turnir se odigravao u dvije dvorane, u SD Srednje škole Koprivnica nastupali su dječaci U15 dok su u SŠD Josip Samaržija BEPO (Gimnazija F.Galović)  nastupali dječaci U13. Turnir je sufinanciran sredstvima temeljem natječaja Ministarstva turizma i sporta u sklopu projekta “Uđi u igru”.

Na turniru je u dva dana nastupilo 12 ekipa, po 6 u svakoj kategoriji, ukupno preko 250 dječaka. Od ekipa nastupile su ekipe RK Koprivnica (U15/U13), MRK Čakovec (U15/U13), RK Daruvar (U15/U13), Rk Valpovka, RK Sisak, RK Novi Zagreb, RK NEXE, GRK Varaždin 1930 i RK Petrinja. Smanjen broj ekipa uvjetovan je epidemiološkim mjerama. Unatoč tim mjerama uspjeli smo osigurati dolazak gledatelja na tribine (uz predočenje Covid19 potvrde) te im se zahvaljujemo ovim putem na podršci s tribina.

Na turniru je odigrano 27 utakmica u natjecateljskom duhu, jedna revijalna (dječaci rođeni 2010-2014) te jedna atraktivna Sportska Udruga Veliko Srce (udruga osoba s poteškoćama u razvoju) protiv selekcije turnira. Ova posljednja je bila najatraktivnija a njome smo željeli približiti kako dječacima tako i gledateljima da različitosti treba prihvaćati. I u tome smo nadamo se uspjeli.

Nakon svih odigranih utakmica donosimo konačni poredak i najbolje sedmorke po kategorijama.
Poredak – U15:

  1. RK Koprivnica- Koprivnica
  2. MRK Čakovec – Čakovec
  3. RK Valpovka – Valpovo
  4. RK Daruvar – Daruvar
  5. RK Petrinja – Petrinja
  6. RK Novi Zagreb – Zagreb

Najbolja sedmorka – U15:

  1. Matej Turković – RK Daruvar
  2. Andrija Želežnjak – MRK Čakovec
  3. Petar Tkalec – MRK Čakovec
  4. Fran Premec – RK Koprivnica
  5. Petar Golčić – RK Koprivnica
  6. Matej Tisucki – RK Valpovka
  7. David Udovičić – RK Koprivnica

Poredak – U13:

  1. GRK Varaždin 1930
  2. RK Koprivnica- Koprivnica
  3. RK NEXE – Našice
  4. RK Daruvar – Daruvar
  5. RK Sisak – Sisak
  6. MRK Čakovec – Čakovec

Najbolja sedmorka – U15:

  1. Gabriel Juričić – GRK Varaždin 1930
  2. Borna Majdak – RK Koprivnica
  3. Petar Barišić – RK NEXE
  4. Erik Radujković – GRK Varaždin 1930
  5. Fran Keser – RK Koprivnica
  6. Maro Bošnjaković – RK NEXE
  7. Ivan Šamec – GRK Varaždin 1930

Nagrade najboljim ekipama i najboljim sedmorkama uručio je Damir Đelekovčan, brat Ivice i Daria. Zahvaljujemo se ovim putem svima koji su nam pomogli u organizaciji ovog turnira/programa na bilo koji način.

Moramo se posebno zahvaliti našim prijateljima iz SU Veliko Srce koji su nam svojim dolaskom i nastupom uveličali ovaj događaj ali donijeli i poseban žar u naša srca. Također zahvaljujemo se i djelatnicima Ureda načelnika PU Koprivničko-križevačke koji su za sve sudionike turnira održali kratku edukaciju iz programa “Zdrav za 5” i “Stop vršnjačkom nasilju” a koji se savršeno uklapaju u program Ministarstva turizma i sporta Koji se zove UĐI U IGRU a bazira se na prevenciji nasilja sportom.

Velika fotogalerija (podijeljena u pet albuma) nalazi se na Facebook stranici kluba.