[NOVOSTI] UTJECAJ ODLUKE HRS-A I SITUACIJE S KORONA-VIRUSOM

1 svi

SENIORI

Svjetska zdravstvena organizacija proglasila je širenje virusa COVID-19 pandemijom što je dovelo do značajnih posljedica po život ljudi, obitelji, zajednica pa tako i sporta i našeg kluba. Nastavno na stanje Upravni odbor HRS-a donio je 21. travnja odluku o prekidu svih natjecanja u RH. Navedenom odlukom poništavaju se natjecanja u svim ligama i KUP natjecanjima te svi klubovi zadržavaju u narednoj sezoni 2020./21. status u onoj ligi kojoj su pripadali na početku sezone 2019/20. Ovo znači da se sve ekipe pozicioniraju kao da je završila sezona 2018./19. a kako su naši seniori u navedenoj sezoni bili posljednje-plasirana ekipa 2.HRL trebali bi u sljedećoj sezoni nastupiti kao i u ovoj poništenoj, u 3.HRL. Ostaje otvoreno pitanje na koji će se način popunjavati eventualna slobodna mjesta u 2. HRL, pa je Klub prema Povjereniku za natjecanja uputio pismo namjere o spremnosti ulaska kluba ako bude mogućnosti.


MLAĐI KADETI (2004/05)

U drugom dijelu odluke o statusu člana 1.HKRL, dio da „status člana 1.Hrvatske kadetske rukometne lige će ostvariti u sezonama 2020./21. i 2021./22. klubovi koji su svojim plasmanom ostvarili taj status 2017./18.“ nanosi direktnu štetu kako našem klubu tako i još 12 drugih klubova diljem Hrvatske. Smisao ove odluke, gdje se za jedno godište boduje uspjeh nekog drugog godišta, nikako ne možemo shvatiti ni razumjeti te smo zbog toga zajedno s još 10 oštećenih klubova iz cijele države uputili službeni Prigovor HRS-u na istu u kojem tražimo da se isključivo rezultati dječaka 2004./05. godišta boduju za plasman u Kadetsku ligu te se nadamo pozitivnom odgovoru. Naši dječaci 2004./05. godišta ukoliko se pogleda plasman u posljednje tri godine svakako ostvaruju plasman u kadetsku ligu. Uz zajednički Prigovor klub je također uputio i vlastiti prigovor jer se već po drugi puta direktnom odlukom UO HRS-a nanosi šteta našem klubu u pogledu kadeta i kadetske lige. Naime dječaci 2002./03. godišta ostali su zakinuti za plasman u kadetsku ligu zbog odluke UO HRS-a da u ligu uđe GRK Varaždin kao osmoplasirana ekipa umjesto RK Koprivnica-NOA koja je bila petoplasirana kada se ista popunjavala. Tadašnje obrazloženje da je ista donesena zbog seniorskog statusa Premier-ligaša omalovažava i umanjuje uspjeh dječaka postignut na sportskom terenu. Po ovom pitanju klub će iskoristit sve mogućnosti i instance koje su mu na raspolaganju da ne bude oštećen.


DJEČACI “A” (2006./07.) I DJEČACI “B” (2008./09.)

Naši Dječaci “A” i Dječaci “B” privodili su kraju uspješnu sezonu 2019./20. u svojim ligama. Ovim prekidom natjecanja i situacijom zbog Korona virusa uskraćeno im je i jednima i drugima sudjelovanje na Završnicama državnog prvenstva RH. I dok su Dječaci “A” osigurali svoju četvrtu po redu Završnicu, Dječaci “B” su nakon značajnog pomaka u igri ove godine trebali potvrditi plasman na svoju prvu Završnicu . Oni su u posljednjem kolu protiv ekipe RK Daruvara na domaćem parketu trebali potvrditi plasman koji ih vodi u Umag. S obzirom na prikazanu igru u odnosu na prošlu godinu kada su osvojili 7. mjesto ovo je značajan napredak koji je nažalost ostao nenagrađen.


MINIĆI (2010./11.) I SUPER-MINIĆI (2012./13.)

Naši Minići su u trenutku prekida imali pred sobom još tri turnira mini-rukometa koja se nažalost neće održati. S obzirom da sljedeće sezone kreću u veliki rukomet nadamo se da im propušteni turnir neće nedostajati. Prije prekida natjecanja izvršili smo animaciju po školama upravo za navedena godišta te nas veseli činjenica da je u samo dva tjedan 20-tak dječaka odlučilo postati našim članovima. Nadamo se da zbog ovog prekida nisu izgubili volju i interes za zanimljivim i dinamičnim sportom kao što je rukomet. Vratit ćemo se u obje generacije, uvjereni smo, u većem broju nego prije prekida.


TRENIRANJE

Prema informacijama koje dolaze iz Stožera Civilne zaštite mjere restrikcije se polako ublažuju i popuštaju. Kako je ova sezona poništena, a s obzirom na trenutnu situaciju, Upravni odbor kluba donio je odluku kojom se odgađaju svi treninzi u ovoj polu-sezoni (do lipnja) kako se ne bi naši članovi dovodili u eventualnu opasnost od zaraze. Temeljem toga svi polaznici Škole rukometa nisu obavezni plaćati članarinu jer nema treninga ni natjecanja. Također je donesena odluka da se na jesen krene ranije s pripremama kako bi se što kvalitetnije pripremili nakon ovako duge pauze i ne treniranja u svim generacijama. Nažalost slijedom tih odluka ove godine neće se održati tradicionalno druženje uz roštilj i sportske igre svih članova kluba kao i njihovih roditelja na jezeru Šoderica.


UPRAVA, SKUPŠTINA, FINANCIJE

Svake godine u mjesecu lipnju se održava redovna godišnja Skupština kluba. Nadamo se da će do tada popustiti mjere okupljanja te da ćemo istu moći održati. Osim što je redovna na skupštini će se donositi i novi Statut (zakonska obaveza zbog tri izmjene Statuta nakon kojih se mora usvojiti novi) te će jedna od tema biti i promjena imena kluba pošto je suradnja s dosadašnjim sponzorom izostala unatrag godinu dana.
S obzirom na situaciju u svijetu i državi ne znamo očekuje li nas smanjenje redovnih prihoda prvenstveno temeljem dotacija Grada Koprivnice. Kako smo unatrag godinu dana ostali bez prihoda glavnog sponzora, štednja nam nije strana te smo se već tada okrenuli racionalizaciji troškova. Nadamo se da će ostali sponzori, donatori i prijatelji Kluba uspješno prebroditi ‘korona’ krizu i veselimo se nastavku suradnje sa našim klubom u bilo kojem obliku kao i svih prijašnjih godina.